NIEUWS OVER HET PROJECT HOOGBEGAAFDHEID

Onderwerpen:

• Project hoogbegaafdheid binnen SWV PO 20.01 
• Regio gemeente Groningen
maak kennis met Inez Töben, de nieuwe kartrekker

• Regio Noord
stelt visie voor project hoogbegaafdheid op

• Regio West
verslag van de eerste masterclass de scholingen Hoogbegaafdheid begonnen

• Regio Zuidoost
houdt eerste brainstormsessie over project hoogbegaafdheid

Project hoogbegaafdheid binnen SWV PO 20.01

Eind 2019 is de subsidie voor begaafde leerlingen toegekend. De subsidie wordt SWV breed en ook vanuit de 4 regio’s ingezet volgens het plan dat gezamenlijk per regio is ingediend. De uitwerking van het plan van aanpak, inclusief de besteding en bestemming van de toegekende middelen, maakt onderdeel uit van zowel de regionale werkagenda’s als die van het samenwerkingsverband in haar geheel. Lees verder >>.

Regio gemeente Groningen
Maak kennis met Inez Töben, de nieuwe kartrekker van regio gemeente Groningen

Sinds 1 januari 2021 is Inez Töben de kartrekker voor de regio gemeente Groningen. Al meer dan 15 jaar ligt de focus van Inez op hoogbegaafdheid. Op dit moment is ze de coördinator van de bovenschoolse voorziening van de stichting Openbaar Onderwijs Groningen. Daarnaast geeft ze les in drie verschillende bovenschoolse plusgroepen. Lees verder >>.

Regio Noord
Regio Noord stelt visie voor project hoogbegaafdheid op

‘In onze visie willen we laten voelen hoe belangrijk we het vinden. Wij zijn ervan overtuigd dat er wat speciaals moet gebeuren voor deze groep leerlingen’, aan het woord is Yvonne Postma, één van de kartrekkers van regio Noord. Lees meer >>.

Regio West
In regio West zijn de scholingen hoogbegaafdheid begonnen

Roos Roffel, kartrekker voor de regio West, stelt zich voor en vertelt over de stand van zaken in regio West. De regio is goed op dreef. De basistrainingen hoogbegaafdheid zijn begonnen en er zijn al drie masterclasses achter de rug. Lees meer >>.

Verslag van de eerste masterclass in regio West

Afgelopen najaar heeft de eerste masterclass van regio West plaatsgevonden. De 30 deelnemers hebben tijdens deze (digitale) bijeenkomst, in de vorm van een college, informatie gekregen over passend aanbod voor (hoog)begaafde leerlingen in groep 1-3. Lees verder >>.

Regio Zuidoost
Regio Zuidoost houdt eerste brainstormsessie over project hoogbegaafdheid

In gesprek met Joyce Steenwijk uit Veendam. Joyce is kartrekker voor de regio Zuidoost. Zij vertelt enthousiast over de eerste brainstormsessie in het kader van het project hoogbegaafdheid. ‘Het mooist is natuurlijk om in je eigen klas aan de slag te kunnen!’ Lees meer >>.